Hanu' Berarilor

Adresa:

Bucuresti
Bucuresti
Muntenia

 

Pe 8 octombrie si-a deschis portile Restaurantul berarie Hanu' Berarilor Interbelic (fosta "Casa Bucur"), cel mai nou membru al grupului City Grill, la adresa din Strada Poenaru Bordea, nr.2 (intre Cheiul Dambovitei si Bulevardul Unirii).

Situat intr-o cladire pe doua nivele din apropierea centrului vechi al capitalei si inregistrata ca monument istoric, restaurantul eveniment isi propune sa refaca atmosfera boema a perioadei interbelice, atat prin pastrarea designului arhitectural, cat si printr-un program artistic zilnic la pranz si la cina.

Cladirea cunoscuta la inceputul secolului sub numele "Casa Oprea Soare" si ulterior "Casa Bucur" are o istorie lunga, deloc usoara.

Dumitru Oprea Soare, unul dintre cei doi baieti ai starostelului cojocarilor din Bucuresti, a primit de la tatal sau o mostenire si un loc de casa de 3000 de metri patrati in Centrul Capitalei. Pe acest teren Dumitru Oprea Soare hotaraste sa construiasca o locuinta suficient de mare pentru a putea gazdui mai multe generatii.

Proprietarul impreuna cu celebrul arhitect Petre Antonescu (figura dominanta in activitatea arhitecturala a Romaniei secolului XX) au hotarat cum va arata viitoarea Casa Soare ce urma sa aminteasca de stilul vechilor case romanesti, stil cunoscut sub denumirea de "neo-romanesc".

Construita intre anii 1910-1914 si inconjurata de 3 strazi - Sfintii Apostoli, Apolodor si Poenaru Bordea, casa a fost rechizitionata in 1945 de catre Partidul Socialist, acesta fiind inlocuit in timp de sucursale ale Partidului Comunist. Dupa 63 de ani se recunoaste dreptul de proprietate al mostenitorilor, acestia intrand efectiv in posesia imobilului in 20 martie 2008.

Restaurantul berarie Hanu' Berarilor Interbelic are o capacitate de 800 de locuri (300 locuri interior si 500 de locuri pe terasa) si un meniu variat, format din produse cu specific traditional romanesc. Ca orice berarie care se respecta, Hanu' Berarilor Interbelic are in meniu celebrul ciolan de porc la cuptor cu varza calita, carnati kasekrainer autentici, scaricica la cuptor si carne la garinita.

Intr-o atmosfera parca de demult apusa, hanul poate adaposti evenimente unice in viata, oferind celor ce poposesc sub umbra sa o atmosfera imbelsugata de voie buna, mese incarcate, bucate alese pe spranceana, bere cat vezi cu ochii si celebrul ciolan la protap despre care s-au spus atatea povesti. Si tot pentru evenimente speciale din viata oamenilor, nunti, botezuri, petreceri, mese festive sau mese organizate pentru turisti, hanul pune la dispozitie printre altele si o organizare aparte, event manager, consultant pentru alegerea meniului si oportunitatea degustarii lui. Toate acestea le intalnesti la han ca sa ai cu ce te mandri in ziua in ai sa incepi sa povestesti.

Obiectivul nostru este sa oferim fiecarui client o experienta excelenta venind in intampinarea lui cu valorile noastre incununate de o bucatarie traditionala, un meniu diversificat, o servire rapida si o preocupare deosebita pentru clientii nostri.

Tip Locatie

  • Restaurant
  • Bar
Numar vizualizari: 4599