Tara Oasului

Tara Oasului

 

Tara Oasului este una dintre cele mai cunosute si atractive zone de interes turistic din Romania, o zona in care peisajul montan inconjoara aria depresionara.

Farmecul Tarii Oasului il constituie originalitatea si unicitatea portului popular, a cantecului, precum si dansul osenesc, a datinilor si obiceiurilor stramosesti, a arhitecturii populare laice si religioase, a indeletnicirilor traditionale mestesugaresti.

Situat la aproximativ 50 km de Satu Mare, Negrestiul este una dintre cele mai frumoase zone din Transilvania, care impresioneaza prin traditie, cultura si privelisti pitoresti. In Negresti puteti vizita Muzeul Tarii Oasului cu ale lui exponate de port popular, ceramica, obiecte de uz casnic, cioplituri in lemn, Casa-muzeu specifica zonei, Colectia de arta populara oseneasca si fotografiile apartinand lui Ionita Andron.

La numai 8 km de oras, se regaseste zona turistica Luna Ses, un spatiu deschis de aproximativ 250 ha, la o altitudine medie de 500 m, la baza pantelor nordice ale varfului Pietroasa si a Muntelui Mic, de unde turistilor li se dezvaluie un peisaj de exceptie.

Orasul Negresti - Oas, este punct de plecare intr-o serie de sate, renumite pentru bogatia portului, arhitecturii populare si a obiceiurilor si traditiilor.