Pensiunea Casa Olarului

Adresa:

Strada Luncii nr. 1
Baia Sprie
Maramures
Maramures

Pensiunea Casa Olarului din Baia Sprie, Maramures va asteapta sa petreceti un sejur de vis, beneficiind de cele mai bune servicii de cazare.

Camerele pensiunii sunt decorate rustic, fiecare avand baie proprie. La parterul casei am amenajat un apartament care pastraza specificul casei taranesti cu tinda si doua camere. In total sunt 14 locuri in camere duble. La cerere, se pot suplimenta cu paturi din lemn pentru copii.

Salonul pensiunii Casa Olarului este locul ideal pentru petrecerea timpului alaturi de cei dragi. Turistii mai au la dispozitie sala de luat masa si gradina.

Oaspetii pensiunii pot asista la demonstratii de olarit si modelaj, si chiar au posibilitatea de a lua lectii.

Aveti posibilitatea de a cumpara lucrari din ceramica la pret de atelier.

Va oferim 3 mese pe zi compuse din mancaruri traditionale (guias la ceaun, placinte, sarmalute), tuica si vin din partea casei. Putem stabili meniul impreuna cu dumneavoastra.

De neuitat sunt cinele la lumia lampaselor si a lumanarilor in cadrul carora se deapana povesti de demult.

Putem avea si formatii de muzica traditionala maramuresana.

De la Casa Olarului se pot face drumetii la lacul sulfuros din Baia Sprie - Lacul Albastru.

Baia Sprie se afla pe drumul de la Baia Mare la Sighet, iar la Sighet se poate vizita fosta inchisoare devenita acum Muzeul Memorialul durerii; Casa Memoriala Ellie Wiesel sigheteanul care a devenit laureat al premiului Nobel pentru pace.

La o distanta de 18 Km de Sighet se poate vedea Cimitirul Vesel de la Sapanta.

In Tara Maramuresului se pot vedea mai multe biserici de lemn. De exemplu in Barsana, Biserica de lemn Intrarea Maicii Domnului in Biserica, atestata documentar inca din 1720. La 7 km de la Baia Sprie in directia Cavnic, se afla biserica de lemn de la Surdesti, construită în 1766 şi are o înălţime totală de 54 m. Acoperişul are două rânduri de streşini care înconjoară biserica. Grinzile din stejar ale pereţilor au fost aşezate pe o fundaţie din piatră. Pictura interioară a bisericii datează din 1783. Biserica este inclusă din anul 1999 în lista patrimoniului cultural mondial Unesco. De asemenea se pot vedea biserici de piatra datand din 1330-1340 in comuna Bogdan Voda.

In Baia Mare se poate vedea Muzeul de Etnografie şi Muzeul de Mineralogie.

Iarna puteti sa retraiti obiceiurile traditionale romanesti care inca se pastreaza in aceste locuri, la fel ca vestimentatia populara in zilele de sarbatoare.

Activitati de relaxare

  • Foisor

Dotari in camere

  • Baie in camera
  • Internet

Facilitati Generale

  • Receptie
  • Parcare
  • Servicii de spalatorie
  • Gratar
  • Centrala
Numar vizualizari: 17012