Insula Ovidiu

Insula Ovidiu este amplasata pe Lacul Siutghiol, la cinci kilometri de malul statiunii Mamaia si la 500 de metri de cel al orasului Ovidiu, fiind singurul obiectiv turistic de la noi din tara care se afla pe o insula naturala.
 
 
Insula reuseste sa atraga atentia tuturor turistilor care sosesc in statiunea Mamaia, atat datorita pitorescului cat si unei intregi serii de legende tesute in jurul acesteia. Una dintre aceste povestiri are legatura cu originea numelui pe care il poarta insula. Se spune ca, in timpul exilului sau, poetul Ovidius Publius Naso se retragea pe acest petic de pamant pentru a-si scrie versurile, astfel insula a fost botezata cu numele sau.
 
 
 
Conform legendei, poetul latin Ovidiu şi-a petrecut ultimii ani din viata pe litoralul romanesc, unde ar fi scris „Tristele" si „Ponticele", inspirate de atmosfera mohorata a iernilor la malul marii.
 
 
In realitate, specialistii nu au gasit nicio dovada care sa ateste prezenta poetului Ovidius pe aceasta mica insula din lacul Siutghiol. Cu toate acestea, legenda a ramas in picioare pana in zilele noastre si mai exista inca oameni care cred cu tarie in veridicitatea ei.
 
Pe Insula lui Ovidiu este amenajat un frumos complex turistic, ce ofera celor care doresc posibilitatea de a ramane aici cateva zile.