Hai să-ți arăt litoralul iarna! City Break la Constanța

Hai la mare în octombrie! Sau de ce nu și în ianuarie. Acum există și altfel de motive. Asociația Litoral-Delta Dunării lansează din 9 octombrie 2015 programul City Break la Constanța.
Concret, este vorba de un pachet care include două nopți cu mic dejun și cu posibilitate de prelungiere cu încă o noapte. Astfel, turiştii care vor opta pentru un city break în Constanţa vor putea vizita principalele atracţii turistice din oraş si vor putea savura preparate tradiţionale din peşte şi fructe de mare, pe baza unui voucher distribuit de agentiile de turism înscrise în program.
Turiștii au acces gratuit la Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul Militar Național, Cetatea Histria și Monumentul de la Adamclisi și beneficiază de tarife reduse cu 50% la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și la Muzeul Marinei Române.
„City Break Constanța va avea ceva diferit față de celelalte programe. Litoralul pentru toți sau vacanță la țară cuprind, în special, pachete de cazare. City break Constanța va avea inclus și un prânz cu midii din Marea Neagră. Nu este normal ca turistul să meargă până în Bulgaria pentru un meniu cu produse proaspete din Marea Neagră. Și noi putem oferi acest lucru”, declară pentru Adevărul Financiar președintele Asociației Litoral-Delta Dunării, Corina Martin.
Restaurantele cu specific pescăresc înscrise în acest program sunt: Aqua by the Sea, Lamal, Navis și Reyna din Portul Tomis și Pescăria lui Matei din Agigea.
Bucureștiul, deschizător de drumuri
Asociația Litoral-Delta Dunării a avut mai multe discuții cu proprietarii hotelurilor și restaurantelor din Constanța pentru a pune la punct strategia de atragere a turiștilor.
Ca orice program nou, city break Constanța va avea nevoie de un timp ca să prindă la public. „Prima piață pe care o vizăm este Bucureștiul, de unde se poate ajunge foarte repede pe litoral, dar mai sunt vizate și localitățile apropiate de Constanța”, explică Martin, în opinia căreia bătrânul Tomis poate fi o destinație de turism 12 luni pe an.
În acest sens, Corina Martin vorbește despre reabilitările din ultimii ani – modernizarea pieței Ovidiu, a promenadei și a falezei Cazinoului -, care pot face Constanța din nou atractivă, așa cum a fost în perioada ante și interbelică.
Programul urmărește, totodată, și atragerea de turiști străini. Un prim contact în acest sens urmează să aibă loc cu tour operatori din Grecia și Cipru, pentru a li se prezenta potențialul litoralului românesc.
Reprezentanții Asociației Litoral-Delta Dunării susțin că, în curând, va fi introdusă și o cursă aeriană pe ruta Constanța-Atena-Larnaca, în primul rând pentru aducerea pe litoral de turiști din aceste zone.
Potrivit Corinei Martin, pe lângă potențialul orașului Constanța sau a stațiunii Mamaia, reprezentanților agențiilor de turism din Grecia li se vor prezenta și avantajele curelor balneare la Eforie.